Grupul Mittal Steel, cel mai mare producator de otel din lume, a anuntat marti ca este dispus sa ia in considerare o imbunatatire a ofertei ostile de preluare depusa lunile trecute pentru Arcelor SA, numarului doi mondial pe piata otelului, in cazul in care consiliul de administratie al grupului siderurgic european isi schimba pozitia si recomanda actionarilor sai sa aprobe oferta depusa de Mittal, informeaza Rompres.
"In contextul in care board-ul de la Arcelor va recomanda tranzactia. Mittal Steel este pregatit sa revizuiasca valoarea ofertei sale", a anuntat Mittal Steel, precizand ca a initiat contactele cu presedintele Arcelor, Joseph Kinsch, pentru discutii referitoare la termenii unei noi oferte.

Mittal va organiza o conferinta de presa la Londra, incepand cu ora 9,00 GMT, inainte de adunarea generala anuala a actionarilor, ce va fi organizata la Rotterdam (Olanda).

Luni seara, grupul Arcelor a anuntat ca presedintele sau, Joseph Kinsch, este dispus sa se intalneasca cu Lakshmi Mittal, insa mai inainte are nevoie de informatii detaliate in legatura cu intentiile celor de la Mittal. La randul sau, directorul executiv de la Arcelor, Guy Dolle, a sugerat si el recent ca Arcelor ar putea sa ia in considerare o oferta de la Mittal in cazul in care ar fi vorba de o oferta cash care sa recunoasca adevarata valoare a grupului Arcelor, sugerand ca aceasta valoare se situeaza undeva intre 34 si 41 miliarde euro.

In ultimele luni primii doi producatori de otel din lume sunt implicati intr-un adevarat razboi al declaratiilor dupa ce la sfarsitul lunii ianuarie 2006 Mittal a facut o oferta ostila de preluare pentru Arcelor, in intentia crearii unui gigant care va controla 10 la suta din piata mondiala a otelului.

Mittal a facut o oferta mixta, bani gheata si actiuni, de 18,6 miliarde euro, pentru preluarea Arcelor. Aceasta oferta s-a lovit insa de opozitia echipei de conducere de la Arcelor si a autoritatilor din Luxemburg, Franta si Spania, ingrijorate de posibilitatea inchiderii unor capacitati de productie in cazul in care Mittal va prelua Arcelor.

Grupul Arcelor a luat fiinta in 2002, prin fuziunea firmelor Usinor SA (Franta), Arbed SA (Luxembourg) si Aceralia Siderurgica SA (Spania). in prezent, grupul european este al doilea producator mondial de otel, cu o cifra de afaceri care anul trecut s-a ridicat la 32 miliarde euro.

Recent, grupul Arcelor a castigat lupta pentru preluarea producatorului canadian de otel Dofasco Inc. cu o oferta de 3,95 miliarde euro, prin preluarea caruia capacitatea de productie anuala a grupului Arcelor va creste cu aproximativ zece procente, pana la 55 milioane tone otel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri