Lasand in urma neintelegerile trecute, Parlamentul European a votat cu o majoritate covarsitoare in favoarea planurilor Comisiei Europene (CE) de impulsionare a cresterii economice si a crearii de noi locuri de munca, transmite EUobserver.
Astfel, parlamentarii au promulgat cu 514 voturi "pentru", 110 "impotriva" si 20 de "abtineri" o propunere a Comisiei Europene, initiativa care, saptamana trecuta, a constituit obiectul unei dispute aprige intre diversele grupuri politice.

Propunerea prevede ca asa-numita Strategie de la Lisabona (reforma UE menita sa sporeasca numarul de locuri de munca si sa impulsioneze cresterea economica) sa devina "prioritatea numarul unu" a Europei pentru urmatorii cinci ani. Printre altele, propunerea prevede luarea de masuri suplimentare pentru crearea unui mediu favorabil Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM), finalizarea crearii pietei unice a serviciilor si continuarea luptei pentru eradicarea saraciei pana in 2010. Organizatia IMM-urilor (UEAPME) a aplaudat orientarea asupra acestui sector.

"Dezbaterea de astazi subliniaza, inca o data, ca orice strategie ce nu incearca sa fructifice potentialul IMM-urilor europene ca principal generator de crestere economica si inovator al UE este un exercitiu inutil", a comentat Hans-Werner Müller, secretar general al UEAPME.

Socialistii si ecologistii din Parlamentul European au fost cei care s-au opus, initial, planului economic al Comisiei, pe motiv ca se acorda o atentie prea mare aspectelor economice in defavoarea celor sociale si de mediu.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
CSM critica DUR intentia PSD de a impozita pensiile magistratilor