Warren Buffett a donat actiuni de 2 miliarde de dolari la grupul Berkshire Hathaway catre Bill and Melinda Gates Foundation, infiintata de cofondatorul Microsoft Bill Gates.

Buffett a donat 17,4 milioane de actiuni Berkshire Hathaway, care se tranzactionau luni la New York la un pret de 115 dolari pe unitate, potrivit CNN Money, care citeaza un anunt al conglomeratului financiar si industrial controlat de Warren Buffett.

Buffett (82 de ani) a donat de asemenea 1,7 milioane de actiuni, in valoare de 200 milioane de dolari, catre Fundatia Susan Thompson Buffett, si cate 1,2 milioane de actiuni (140 milioane de dolari) fundatiilor Howard G. Buffett, NoVo si Sherwood, scrie Mediafax.

Berkshire Hathaway este un holding de investitii cu o arie larga de interese, de la tranporturi feroviare de marfa la finante, productia de bunuri de consum, retail, servicii, asigurari, media si restaurante.

Bill and Melinda Gates Foundation, care poarta numele cofondatorului Microsoft si al sotiei acestuia, este una dintre cele mai mari organizatii caritabile la nivel mondial, cu activitati care se concentreaza pe ameliorarea saraciei.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Carti recomandate de Bill Gates: ce sa citim in acest an