Rusia a salutat, vineri, decizia lui Bashar al-Assad de a adera la Conventia pentru interzicerea armelor chimice, in contextul in care la Geneva se desfasoara negocierile ruso-americane pe tema armelor chimice siriene, relateaza AFP.

"Cred ca trebuie sa salutam aceasta decizie a conducerii siriene" de a se alatura conventiei internationale pentru interzicerea armelor chimice si "vreau sa-mi exprim speranta ca acesta va fi un pas important spre solutionarea crizei", a declarat presedintele rus Vladimir Putin in cadrul unui summit regional din Kirghizstan, noteaza Mediafax.

Anterior, presedintele sirian Bashar al-Assad a afirmat ca va trimite catre ONU documentele necesare pentru semnarea unui acord privind interzicerea folosirii armelor chimice, dar cu anumite conditii: Statele Unite inceteaza sa "ameninte" cu atacuri militare" si sa "livreze armament" rebelilor.

ONU a anuntat ca a primit "din partea Guvernului sirian un document de aderare la Conventia pentru interzicerea armelor chimice".

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov si omologul sau american John Kerry s-au reunit vineri dimineata, la Geneva, impreuna cu trimisul special al ONU in Siria, Lakhdar Brahimi. La sfarsitul acestei reuniuni, Kerry a anuntat ca americanii si rusii au decis sa se intalneasca la New York in cadrul Adunarii Generale a ONU, la sfarsitul lui septembrie, pentru a incerca sa stabileasca o data pentru conferinta de pace privind Siria.

Citeste si:
Avertisment de la Moscova dupa uciderea generalului iranian
Moscova avertizeaza: Uciderea...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cel mai mare retailer din Rusia a intrat in Europa