Angela Ahrendts (53 ani), director la casa de moda Burberry, renunta la brandul londonez pentru a-si continua cariera intr-un "domeniu al barbatilor". Ea va fi vicepresedinte senior la gigantul Apple din primvara lui 2014, anunta Business Insider.

Compania a anuntat ca Ahrendts va fi responsabila de strategie, expansiune si operatiuni pe partea de retail atat offline cat si online si ii va raporta direct CEO-ului Tim Cook.

Chiar daca momentan nu este cunoscut salariul ei, Angela a fost declarata anul trecut cea mai bine platita persoana intr-un top publicat de FTSE, lider mondial in crearea de indici bursieri. Ca sef la Burberry, Angela a avut un pachet salarial de 27 de milioane de dolari, dintre care 19 milioane de dolari obtinute ca bonus pentru ridicarea actiunilor companiei.

Angela Ahrendts, director executiv al casei de moda din 2006, a transformat Burberry dintr-un producator de pardesiuri intr-un brand de moda global, cu venituri de 6,3 miliarde lire sterline (7,4 miliarde euro) pe an.

Ea are experienta doar in zona de fashion, unde la 29 de ani a devenit presedinte la Donna Karan International, in 1989, iar la aproximativ 10 ani, Angela a fost aleasa membra a consiliului director al Liz Claiborne (acum Fifth & Pacific).

Romania, prima tara in care...
Citeste si: Kaufland deschide primul beauty shop al retelei

Apple a mai angajat un director din lumea modei, in iulie 2013, cand l-a adus in companie pe pozitia de director pentru proiecte speciale pe Paul Deneve, fostul director executiv ║i pre║edinte al Yves-Saint Laurent.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Creatorul de moda Karl Lagerfeld a murit la varsta de 85 de ani