''Suntem in intregime deschisi unei participatii ruse la acest proiect. Este o foarte buna ocazie pentru orice companie rusa de a se implanta in aceasta regiune dintre Marea Caspica si Mediterana, deoarece proiectele ce se realizeaza aici sunt interconectate'', a declarat administratorul delegat al ENI, Paolo Scaroni.

''Avand o capacitate zilnica de 1,2 milioane barili de petrol, noul oleoduct trebuie sa permita o fluentizare insemnata a traficului prin stramtorile de la Marea Neagra'', a declarat acesta.

grupului turc, Ahmet Calik, a declarat la randul sau ca debutul constructiei va avea loc in 2007 si ca va dura trei ani de zile. Costul total al conductei, lunga de 550 km si cu o capacitate anuala de 70 de milioane de tone, este estimat la 1,5 miliarde de dolari.

''Proiectul international Samsun-Ceyhan reprezinta mijlocul cel mai sigur si mai ieftin de a transporta petrolul rus si kazah spre Mediterana. Totodata, el este important in masura in care livrarile cu navele prin Bosfor si Dardanele au inceput sa reprezinte o amenintare serioasa pentru securitatea navigatiei maritime si a mediului'', a subliniat Ahmet Calik.