Administratorii averii cantaretului Michael Jackson au ajuns la o intelegere, miercuri, cu compania de asigurari Lloyd's - care asigurase seria de 50 de concerte pe care starul american urma sa le sustina - in privinta unei polite de 17,5 milioane de dolari, informeaza Reuters.

Aceasta intelegere pune capat unui proces de trei ani intre Lloyd's of London Ltd si administratorii averii megastarului. Cazul era programat sa ajunga la tribunal luna viitoare. Termenii acordului nu au fost dati publicitatii, noteaza Mediafax.

Asiguratorul londonez ceruse anterior judecatorului Malcolm Mackey de la Curtea Superioara din Los Angeles sa anuleze polita de asigurare, spunand ca nu a fost anuntat niciodata in legatura cu faptul ca Michael Jackson lua medicamente puternice.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009 la Los Angeles din cauza unei supradoze de propofol, un anestezic puternic folosit in salile de operatie, in perioada in care se pregatea intens pentru concertele programate in turneul ce urma sa marcheze revenirea lui pe scena muzicala internationala.
Acea polita de asigurare a fost emisa pentru a acoperi o anularea sau amanarea concertelor de la Londra in cazul in care starul american ar fi murit, ar fi avut un accident sau s-ar fi imbolnavit.

Daca acest caz ar fi ajuns la tribunal, atunci detalii si marturii despre viata privata si despre ultimele ore din viata megastarului ar fi ajuns din nou in fata unui juriu, la doar cateva luni dupa ce acestea au fost prezentate in timpul procesului intentat de familia Jackson contra organizatorului concertelor londoneze, compania AEG Live.

Compania AEG Live, pe care un juriu din Los Angeles a gasit-o nevinovata de moartea artistului american, era initial si ea mentionata in procesul contra companiei de asigurari Lloyd's of London, insa reprezentantii ei au renuntat la revendicarile lor, in 2012, dupa ce o serie de e-mailuri - care au ajuns in presa - au evidentiat faptul ca directorii companiei erau ingrijorati de starea fizica si mintala a cantaretului inainte de concertele londoneze.

Organizatorul concertelor, o divizie a trustului privat Anschutz Entertainment Group, a spus in 2012 ca a fost despagubit de administratorii averii lui Michael Jackson pentru pierderile cauzate de anularea acelui turneu.

Reprezentantii companiei de asigurari Lloyd's of London au spus ca AEG Live, Michael Jackson, compania starului erau la curent dar nu le-au dezvaluit faptul ca starul lua propofol - un medicament care se administreaza doar in clinicile medicale.

Potrivit celor care au depus marturie in procesul dintre AEG Live si familia Jackson, medicul personal al cantaretului ii administra acest medicament pe post de somnifer.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri