Fostul conducator al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, a refuzat, intr-o scrisoare publicata, sa apere "reunificarea" Rusiei cu Crimeea si a facut apel la incetarea "escaladarii" crizei ucrainene, care, in opinia sa, ar putea duce la un nou Razboi Rece, relateaza AFP.

"Cel mai important este sa se opreasca escaladarea periculoasa, sa se gaseasca o solutie pe placul cetatenilor Ucrainei si Rusiei, sa se impiedice un nou Razboi Rece", a scris laureatul Premiului Nobel pentru Pace intr-o misiva publicata de cotidianul Komsomolskaia Pravda, scrie Mediafax.

El a raspuns unei solicitari care i-a fost lansate cu o zi inainte pe aceeasi cale de Vitali Tretiakov, un fost patron de presa din perioada Perestroika. Tretiakov i-a cerut lui Gorbaciov sa se adreseze cancelarului german Angela Merkel pentru a-i solicita "sa nu impiedice reunificarea pasnica a Crimeei si Sevastopolului cu Rusia".

"Sunt surprins ca dumneavoastra nu cunoasteti pozitia mea in legatura cu evenimentele din Ucraina", i-a raspuns Mihail Gorbaciov.

"Presedintele rus (Vladimir Putin) este in contact aproape in fiecare zi cu alti sefi de stat, inclusiv cu Merkel", a subliniat el, adaugand ca nu vrea sa se "amestece".

Citeste si:
Avertisment de la Moscova dupa uciderea generalului iranian
Moscova avertizeaza: Uciderea...

"Eu v-as sfatui mai degraba sa reflectati asupra originii reale a evenimentelor actuale. Eu o vad in intreruperea (politicii) Perestroika, in destramarea fara sens a Uniunii Sovietice" in 1991, a apreciat Gorbaciov.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cel mai mare retailer din Rusia a intrat in Europa