O societatea comercială care se ocupă cu creşterea porcilor, în localitatea Mihail Kogălniceanu, a fost amendată cu 50.000 de lei de către Garda de Mediu Constanţa, după ce dejecţii lichide au ajuns accidental pe un drum comunal şi în rigola de pe marginea şoselei din satul Piatra, scrie Agerpres.

Împrăştierea necontrolată a dejecţiilor de la animale a fost cauzată de lipsa supravegherii instalaţiilor de către personalul fermei.

"Dejecţiile lichide de la ferma Sibioara din comuna Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, au ajuns accidental pe drumul comunal DC 85, cât şi în rigola de pe marginea drumului din satul Piatra. Operaţiunea de împrăştiere a dejecţiilor pe un teren agricol s-a realizat pe timpul nopţii, neluându-se măsuri de supraveghere a instalaţiilor de către personalul fermei. Acţiunea a provocat scurgerea necontrolată a dejecţiilor lichide pe terenurile învecinate, precum şi disconfort olfactiv", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Garda de Mediu Constanţa.

Conform sursei citate, prin autorizaţia integrată de mediu se permite utilizarea dejecţiilor ca fertilizant pe terenurile agricole, cu respectarea Studiului agrochimic şi luarea tuturor măsurilor de automonitorizare pentru prevenirea oricăror incidente care pot conduce la pericole de accidente cu impact asupra factorilor de mediu.

Societatea comercială respectivă, care este din Vrancea, a încălcat prevederile legislaţiei privind protecţia mediului, firma fiind sancţionată cu amenda maximă legală de 50.000 lei.

"Pe parcursul controlului, operatorul a luat măsuri de curăţare a drumului comunal şi a rigolei de preluare a apelor pluviale de pe marginea drumului", a mai anunţat Garda de Mediu.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri