OTP a precizat ca tranzactia urmeaza sa se finalizeze pana in luna octombrie 2006. Banca ungara este deja prezenta pe piata din Serbia prin bancile mai mici Zepter banka si Niska banka. Pe langa Serbia, OTP mai este prezenta pe pietele din: Bulgaria (DSK Bank), Croatia (OTP banka Hrvatska), Slovenia (OTP Banka Slovensko) si Romania (OTP Bank Romania).

Cu sediul in Novi Sad, Kulska banka are active de 136,3 milioane euro si controleaza 1,5% din piata bancara din Serbia. Kulska banka are 39 de filiale si 62.000 de clienti, iar anul trecut a relizat un profit net de 12,1 milioane euro, conform Rompres.

La inceputul acestei saptamani, OTP anunta preluarea a 96,4% din actiunile bancii rusesti Investsberbank pentru o suma de 477 milioane dolari (375 milioane euro). Investsberbank are 78 de filiale, dintre care 30 in Moscova. Cu un volum al activelor de 979,5 milioane euro, Investsberbank controleaza aproximativ un procent din piata bancara rusa. Anul trecut banca rusa a realizat un profit net de 9,1 milioane euro.