Interzicerea de catre Rusia a importurilor de alimente din Uniunea Europeana si Statele Unite provoaca ingrijorare in industria lactatelor din Spania.

Proprietatul Industrias Lacteas Asturianas, Francisco Rodriguez, a declarat agentiei spaniole de presa EFE ca aceasta interdictie, impreuna cu scaderea cererii pe piata chineza, confirma realitatea ingrijoratoare la nivelul intregului sector. "Nu s-a pregatit nimic la Bruxelles pentru a rezolva aceasta situatie", a spus Rodriguez, potrivit Mediafax.

Rusia a interzis joi, timp de un an, importurile de produse agricole si alimentare din statele care au impus sanctiuni tarii din cauza implicarii in criza din Ucraina, respectiv impotriva Uniunii Europene, Statelor Unite, Norvegiei, Australiei si Canadei. Lista produselor interzise include carne, peste, fructe de mare, lapte si produse lactate, precum si fructe si legume. Embargoul ar putea provoca Uniunii Europene pierderi de 12 miliarde de euro. Autoritatile de la Moscova s-au declarat deschise dialogului pentru revizuirea termenilor restrictiilor, daca partenerii occidentali vor fi dispusi la disc


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si