Cresterea cotatiei barilului de petrol da fiori reci companiilor care isi vad majorate costurile de productie dar si consumatorilor care platesc mai mult pentru unele produse. Gigantii industriei petroliere beneficiaza insa din plin de acesta perioada, majorandu-si substantial profiturile.

Royal Dutch Shell Plc. este prima companie de profil care si-a prezentat rezultatele financiare aferente trimestrului doi din 2006. Astfel, potrivit datelor citate de BBCNews, Shell a inregistrat 4,9 miliarde de euro profit net, in crestere cu 36% comparativ cu perioada similara din 2006.

Cresterea de pana la 78 de dolari a pretului barilului de petrol s-a reflectat in castiguri de trei milioane de euro pe ora pentru compania anglo-olandeza. Cu toate acestea, oficialii Shell au mentionat ca performantele companiei ar fi fost mai bune, conflictul armat din Nigeria (unde compania detine campuri petroliere in exploatare) sau chiar sezonul de uragane din Golful Mexic de anul trecut afectand incasarile Shell.

Shell, a treia companie petroliera din lume dupa valoarea de piata, a raportat 18,94 miliarde de dolari profit in anul 2005 acesta fiind cel mai mare profit pentru o companie din intreaga istorie economica a statului britanic. Cresterea inregistrata de companie in anul precedent a fost de 30% fata de profitul anuntat in 2004.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri