Potrivit acuzatiilor formulate de cei trei artisti stradali americani, legendarul designer a copiat fragmente dintr-o pictura murala din Mission District, un cartier din San Francisco, realizata de trioul Revok, Reyes si Steel, pe care le-a recreat apoi pe posete, rochii si pantofi, in linia sa vestimentara Just Cavalli Graffiti.

Artistii Jason "Revok" Williams, Victor "Reyes" Chapa si Jeffrey "Steel" Rubin au initiat acest proces la Tribunalul Districtual din California, pe 25 august. Avocatii grupului de artisti au solicitat justitiei americane sa emita un ordin judecatoresc prin care sa il someze pe Roberto Cavalli sa opreasca vanzarea articolelor din acea colectie vestimentara. Desi solicitarea a fost depusa in luna iunie, articolele vizate continua sa fie vandute in magazine.

Un purtator de cuvant al creatorului de moda italian spune ca acesta nu a fost deocamdata informat in legatura cu initierea acestui proces si considera ca "declaratiile profund inflamatoare (ale reclamantilor, n.r.) nu au nicio baza si sunt incorecte".

Citeste si:

Totusi, acelasi purtator de cuvant a adaugat: "Pentru a evita pierderea inutila de timp si de bani printr-un litigiu inutil, intentionam sa comunicam cu avocatii artistilor pentru a discuta despre o solutie mutual adecvata in aceasta chestiune".

Nascut la Florenta pe 15 noiembrie 1940 si provenind dintr-o familie de artisti, Roberto Cavalli este celebru pentru imprimeurile pe piele, cele leopard si piesele patchwork.