Presedintele american Barack Obama se pregateste sa autorizeze raiduri aeriene in Siria, in cadrul strategiei de lupta impotriva insurgentilor islamisti din gruparea Stat Islamic.

Presedintele american Barack Obama se pregateste sa autorizeze raiduri aeriene in Siria, in cadrul strategiei de lupta impotriva insurgentilor islamisti din gruparea Stat Islamic (SI), potrivit publicatiilor americane The New York Times si The Washington Post, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Publicatiile The New York Times si The Washington Post afirma ca presedintele Barack Obama este gata sa extinda in Siria campania de raiduri aeriene care ii vizeaza, de peste o luna, pe combatantii gruparii Stat Islamic din Irak, ce detine controlul asupra unor parti importante din teritoriile celor doua tari. Presedintele Obama urmeaza sa anunte strategia privind lupta impotriva insurgentilor din gruparea Stat Islamic intr-o alocutiune pe care o va rosti miercuri seara la Casa Alba. Barack Obama este decis sa combata SI "in orice loc unde exista obiective strategice ale gruparii", a explicat, pentru The Washington Post, Michele Flournoy, fost secretar adjunct al Apararii.

Gruparea Stat Islamic "nu respecta frontierele internationale. Nu-i putem lasa un refugiu (...) Cred ca presedintele va fi foarte clar" in acest sens, a adaugat Michele Flournoy. Potrivit cotidianului The New York Times, presedintele american intentioneaza sa lanseze "o campanie pe termen lung, mult mai complexa decat raidurile tintite impotriva Al-Qaida in Yemen, Pakistan sau in alta parte".

Citeste si:
Cum vede Barack Obama lumea condusa de femei
Barack Obama: Daca tarile ar...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Suedia, ţara care a ales să nu blocheze economia, anunță o creştere economică
Setari Cookie-uri