Presedintele american Barack Obama se pregateste sa autorizeze raiduri aeriene in Siria, in cadrul strategiei de lupta impotriva insurgentilor islamisti din gruparea Stat Islamic.

Presedintele american Barack Obama se pregateste sa autorizeze raiduri aeriene in Siria, in cadrul strategiei de lupta impotriva insurgentilor islamisti din gruparea Stat Islamic (SI), potrivit publicatiilor americane The New York Times si The Washington Post, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Publicatiile The New York Times si The Washington Post afirma ca presedintele Barack Obama este gata sa extinda in Siria campania de raiduri aeriene care ii vizeaza, de peste o luna, pe combatantii gruparii Stat Islamic din Irak, ce detine controlul asupra unor parti importante din teritoriile celor doua tari. Presedintele Obama urmeaza sa anunte strategia privind lupta impotriva insurgentilor din gruparea Stat Islamic intr-o alocutiune pe care o va rosti miercuri seara la Casa Alba. Barack Obama este decis sa combata SI "in orice loc unde exista obiective strategice ale gruparii", a explicat, pentru The Washington Post, Michele Flournoy, fost secretar adjunct al Apararii.

Gruparea Stat Islamic "nu respecta frontierele internationale. Nu-i putem lasa un refugiu (...) Cred ca presedintele va fi foarte clar" in acest sens, a adaugat Michele Flournoy. Potrivit cotidianului The New York Times, presedintele american intentioneaza sa lanseze "o campanie pe termen lung, mult mai complexa decat raidurile tintite impotriva Al-Qaida in Yemen, Pakistan sau in alta parte".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri