Ce tari din Europa provoaca cele mai mari pagube aerului prin poluare

Germania, cea mai performanta economie din Uniunea Europeana, este ,totodata, si cel mai mare poluator de pe continent, potrivit Euronews, care citeaza Agentia Europeana de Mediu, fiind resposanbila de daune anuale aduse societatii europene in valoare de 38,2 miliarde de euro - o cincime din total la nivel continental -, care urmare a poluarii aerului.

O serie de militanti au atras atentia si au cerut sistarea activitatii celor mai mari poluatori din Europa, in contextul in care un raport recent arata ca aerul poluat, generat in special de centralele electrice pe baza de carbune, a costat societatea europeana nu mai putin de 189 de miliarde de euro in 2012 (cat PIB al Finlandei).

Jumatate din acest prejudiciu este generat, de numai 1% din instalatiile industriale, potrivit datelor de la Agentia Europeana de Mediu (EEA). Pe lista, in ordinea contributiei la poluarea aerului se afla Marea Britanie (25,9 miliarde), urmata de Polonia (24,8 miliarde euro), Franta (14,3 miliarde euro) si Italia (13,8 miliarde euro).

De asemenea, raportul citat a analizat si cat de multe daune provoaca tarile europene prin poluarea aerului, in raport cu productia nationala. Luand in considerare acest lucru pe lista "infractorilor" gasim Bulgaria, Romania, Estonia si Polonia, potrivit EEA.

In acelasi timp, din cele 30 cele mai daunatoare instalatii din Europa, opt sunt in Germania; sase in Polonia; patru in Romania; trei in Bulgaria si Marea Britanie, doua in Grecia; si cate una in Republica Ceha, Estonia, Italia si Slovacia.

Citeste si:
Rafinăria Petrotel Lukoil, amendată pentru poluare cu hidrogen...
Rafinăria Petrotel Lukoil,...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina
Sursa foto: Shutterstock / Poluare

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri