Fortele speciale ruse au fost mobilizate duminica in apropierea ambasadei Republicii Moldova la Moscova, pentru a asigura ordinea publica, in conditiile in care numerosi cetateni moldoveni stau la coada pentru a putea vota in cadrul scrutinului legislativ, relateaza PRO TV Chisinau.

Fotografii postate pe Facebook prezinta membri ai fortelor speciale (Omon) printre multimea de oameni veniti sa voteze. "Rusii erau nevoiti sa aduca Omon-ul. Din cauza ca mii de moldoveni vor sa voteze dar nu pot", scrie Alex Sirbu pe Facebook. "Foarte multi oameni s-au adunat in Moscova dar nu vor avea sansa sa voteze. Fizic e imposibil ce se face. Organizare foarte proasta", adauga acesta, potrivit Mediafax.

Un vizitator al site-ului protv.md, care a trimis imagini video, afirma ca procesul de votare este anevoios, iar alegatorii adunati in fata ambasadei scandeaza pentru a intra sa voteze. Informatia este confirmata si de site-ul Unimedia.info, care scrie ca mai multi cetateni ai Republicii Moldova, care se afla la Moscova, au postat pe retelele de socializare o serie de fotografii cu cozile imense de la sectiile de votare din Federatia Rusa.

"La ora 08.40, la sectia de vot din Moscova erau circa 1.500 persoane. La ora 10.00 am plecat de la sectia de vot si erau aproximativ 2.000-3.000 de persoane. Erau prezente trei autobuze cu militie rusa. Este o zona pietonala", a declarat cetateanul moldovean Andrei Turcanu, locuitor al capitalei ruse, contactat de Unimedia.

Turcanu a adaugat ca nu a reusit sa voteze din cauza ca numarul persoanelor a crescut considerabil, iar coada era mult prea mare. "La Moscova sunt minus 10 grade. Nu am mai putut astepta la coada. Din acest motiv am decis sa plec", a subliniat Andrei Turcanu.

Citeste si:
Cel mai mare retailer din Rusia a intrat in Europa
Wildberries, cel mai mare...

Katoosha / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
"Diaspora se mobilizeaza!" si cazul Republicii Moldova