Manifestantii s-au strans la gara Westbahnhof, dupa care au defilat pe un important bulevard comercial. Marsul a avut loc in timp ce o slujba se desfasura la Catedrala Sf. Stefan in memoria refugiatilor morti, potrivit Mediafax.

"Ne-am saturat de decese, de suferinte si de persecutie", a declarat arhiepiscopul de Viena, cardinalul Christoph Schoenborn, in timpul ceremoniei, la care au participat inclusiv oficiali guvernamentali de rang inalt.

El a adaugat ca este "ingrozitor" sa te gandesti la drama imigrantilor gasiti morti in camion, dintre care patru erau copii. Camionul frigorific in care se aflau cadavrele in descompunere ale celor 71 de imigranti a fost gasit joi abandonat pe marginea unei autostrazi din Austria, in apropierea frontierei cu Ungaria.

Citeste si:

Potrivit primelor concluzii ale anchetei, acestia au murit sufocati, avand in vedere ca erau inghesuiti cate cinci oameni pe un metru patrat. Printre cele 71 de persoane se aflau 59 de barbati, opt femei si patru copii, intre care o fetita in varsta de unul sau doi ani si trei baieti de 8, 9 si 10 ani.

Cinci suspecti - patru bulgari si un afgan - au fost retinuti in Ungaria in legatura cu acest caz, fiind cercetati pentru trafic de persoane.