Primul autocar cu imigranti extracomunitari a sosit sambata dimineata in Slovenia, venind din Croatia, dupa ce Guvernul de la Budapesta a inchis in totalitate frontiera ungaro-croata.

"Primul autocar a ajuns la punctul vamal Gruskovje, la frontiera croato-slovena, iar imigrantii vor fi inregistrati", a declarat, pentru Reuters, Bojan Kitel, un purtator de cuvant al Politiei slovene. Oficialul citat nu a precizat cati extracomunitari sunt la bordul autocarului, noteaza Mediafax.

Ungaria a inchis, incepand de sambata, frontiera cu Croatia, in cadrul masurilor extreme pentru limitarea afluxului de imigranti din Orientul Mijlociu si din nordul Africii. Slovenia a anulat toate cursele feroviare venind din Croatia, astfel ca imigrantii pot ajunge pe teritoriul sloven doar pe cale rutiera sau pe jos.

Slovenia si Croatia au anuntat vineri ca nu vor restrictiona fluxul de imigranti extracomunitari atat timp cat Austria si Germania manifesta disponibilitatea de a-i primi.

Patru imigranti s-au inecat in drum spre Grecia

Patru extracomunitari - trei copii si o femeie - s-au inecat vineri seara in Marea Egee, dupa scufundarea unei ambarcatiuni cu imigranti care incercau sa ajunga in Grecia, anunta autoritatile elene, citate de site-ul cotidianului Le Figaro.

Seful diplomatiei germane...
Citeste si: Seful diplomatiei germane cere taierea finantarilor pentru Romania

Cei patru imigranti, provenind din Orientul Mijlociu, se aflau intr-o ambarcatiune care se indrepta din Turcia spre Grecia. Barca s-a scufundat in apropierea insulei elene Kalymnos, a comunicat Paza de Coasta din Grecia.

Alte 11 persoane care se aflau in aceeasi ambarcatiune au fost salvate, iar un copil este disparut. Aproximativ 300 de imigranti extracomunitari s-au inecat in Marea Egee in cursul anului 2015.

Sursa foto: Mediafax

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Ungaria poate construi imediat un gard la frontiera cu Romania