Cel mai probabil in luna octombrie va intra in vigoare ordonanta ministrului polonez al finantelor care reduce TVA de la 22 la 7% pentru anumite servicii, intre care cele de croitorie, cizmarie, frizerie, a anuntat marti sefa comisiei de finante publice din Camera Deputatilor, Aleksandra Natalii-wiat, din partea partidului Dreptate si Justuitie (PiS, la guvernare), informeaza Rompres.

Dupa cum a explicat alt deputat PiS, Michał Wójcik, ordonanta reprezinta realizarea directivei UE care stabileste principiile derularii politicii de taxe pe teritoriul tarilor UE. "In 1999, cand a existat posibilitatea aplicarii unor taxe mai mici la impozitul TVA, in Polonia nu s-au aplicat. Polonia nu a reactionat atunci cand a existat aceasta posibilitate", a subliniat Wójcik.

Dupa cum a declarat el, reducerea TVA va ajuta in lupta impotriva zonei gri in domeniul serviciilor. "Speram, de asemenea, ca vor fi reduse costurile serviciilor, de tipul celor de frizerie", a adaugat Wójcik. Natalii-wiat a subliniat ca decizia reducerii preturilor serviciilor va depinde de cei care le practica.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »