Gigantul specializat in aparare, Boeing, a castigat un contract de 2,1 miliarde de dolari, pentru a ajuta departamentul de securitate sa intareasca siguranta pe o distanta de aproape 12.000 de kilometri, de-a lungul granitei SUA cu Mexic si Canada, relateaza Washington Post, citat de NewsIn.

Ziarul a relatat ca o serie de surse din Congres si din cadrul industriei au confirmat ca Boeing a invins alte patru companii, in cadrul competitiei pentru contract. Un anunt public a fost planuit pentru ziua de miercuri, mai preciza Washington Post.

Un purtator de cuvant al Boeing a refuzat sa comenteze, pentru moment. Potrivit contractului "Initiativa Granite Sigure", Boeing va ajuta la unificarea tehnologiilor existente si va instala noi senzori de depistare si echipament de comunicare, astfel incat agentii de granita sa poata monitoriza mai bine regiunea, care include atat centre urbane cat si desert, lacuri uriase si munti impaduriti, mai scrie Reuters.

Boeing a facut echipa, pentru aceasta oferta, cu L-3 Communications Holdings, cu corporatia Unisys, dar si cu alte companii si a propus construirea a peste trei sute de turnuri de control, prevazute cu aparatura radar, de-a lungul granitelor. Unele dintre acestea vor avea si camere video, construite de catre compania israeliana Elbit, care pot depista oamenii de la o distanta de 14 kilometri si vehiculele de la 20 de kilometri.

in competitia pentru contract, directorul programului SBInet al Boeing, Jerry McElwee, a mizat pe abordarea de tipul "cea mai buna valoare" si a declarat ca implicarea companiei in cadrul altor programe majore, inclusiv Viitoarele Sisteme de Lupta ale Armatei, i-a furnizat experienta necesara. Echipa Boeing a concurat cu competitori precum Lockheed Martin, Northrop Grumman and Raytheon, dar si cu suedezii de la Ericsson.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »