Europarlamentarul Emilian Pavel a declarat ca activitatile din Parlamentul European (PE) continua, deoarece eurodeputatii au decis ca nu vor sa se lase ”intimidati”, insa sedintele incep cu momente de reculegere pentru victimele exploziilor de la Bruxelles.

Emilian Pavel a afirmat ca se afla in sediul Parlamentului European in momentul in care au avut loc exploziile, dupa care cladirea a fost inchisa astfel incat, in prezent, nimeni nu poate intra sau iesi, potrivit News.ro. Emilian Pavel a precizat ca in PE lucrarile continua in unele comisii, intrucat europarlamentarii au decis sa isi termine lucrarile si sa nu se lase ”intimidati”.

”In cadrul comisiei AFET s-a suspus votului daca vom continua sau nu munca. Raspunsul a fost clar ca nu ne vom lasa intimidati si ca vom termina agenda sedintei. Sedinta de vot a inceput cu un moment de reculegere pentru victimele atentatelor si a fost intrerupta de fiecare data cand se auzeau vesti. Tensiunea se simte si se vede pe fetele colegilor, dar incercam sa ne gandim cat mai mult la ce avem de lucru”, a spus el.

Europarlamentarul a adaugat ca doreste sa se intoarca in tara cat mai repede posibil, precizand ca aceasta este si dorinta colegilor sai europarlamentari care sunt inca la Bruxelles. ”Sper ca toti colegii sa reuseasca sa ajunga cat mai repede posibil acasa maine si joi cand au zboruri. Va fi problematic sa gasim zboruri spre Romania. Frica va fi probabil prezenta atat pe Charleroi cat si pe alte aeroporturi oferite ca varianta. Din informatiile pe care le avem pana acum Aeroportul Zaventem va ramane inchis mai mult timp”, a spus Emilian Pavel.

Europorlamentarul a precizat ca toate evenimentele si vizitele programate in Parlamentul European au fost anulate ca masura de securitate. ”Din pacate multe evenimente implicau invitati din afara PE. Acestea au fost anulate, dar munca de birou pe rapoarte, amendamente, comisii din cadrul PE continua. Nu vrem sa ne lasam intimidati si aceasta este opinia impartasita de toti colegii mei, indiferent de tara pe care o reprezinta”, a mai spus Emilian Pavel. Un numar de 26 de persoane au fost ucise, iar 136 au fost ranite in urma unor explozii produse la Bruxelles.

Italia a intrat in recesiune...
Citeste si: Italia a intrat in recesiune la sfarsitul anului trecut


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Mai multe drepturi la locul de munca