Fostul lider cubanez Fidel Castro a incetat din viata la varsta de 90 de ani, anunta BBC, citand televiziunea de stat cubaneza. Conform anuntului facut de Raul Castro, trupul neinsufletit al fostului presedinte cubanez va fi incinerat sambata, scrie News.ro.

Fratele fostului presedinte, Raul Castro, a precizat ca Fidel Castro, "comandantul si liderul Revolutiei cubaneze" a murit in 25 noiembrie, la ora 22.29 si ca va fi incinerat in cursul zilei de sambata.

"Conform vointei exprimate de camaradul Fidel, ramasitele sale pamantesti vor fi incinerate la primele ore ale zilei de sambata", a spus Raul Castro.

De asemenea, el a precizat ca detalii ale ceremoniilor de omagiere a lui Fidel Castro vor fi facute publice. Televiziunea cubaneza nu a oferit alte detalii legate de moartea lui Castro.

Fidel Castro a condus Cuba pentru aproape jumatate de secol inainte de a preda puterea fratelui sau, Raul, in 2008. Sustinatorii sai l-au considerat ca fiind omul care a redat Cuba poporului, dar adeversarii sai l-au acuzat de reprimarea brutala a opozitiei.

In luna aprilie a sustinut un discurs in ultima zi a Congresului Partidului Comunist, scrie BBC. El a spus ca ideile comuniste inca sunt valabile si ca poporul cubanez va fi victorios.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri