Fostul lider cubanez Fidel Castro a incetat din viata la varsta de 90 de ani, anunta BBC, citand televiziunea de stat cubaneza. Conform anuntului facut de Raul Castro, trupul neinsufletit al fostului presedinte cubanez va fi incinerat sambata, scrie News.ro.

Fratele fostului presedinte, Raul Castro, a precizat ca Fidel Castro, "comandantul si liderul Revolutiei cubaneze" a murit in 25 noiembrie, la ora 22.29 si ca va fi incinerat in cursul zilei de sambata.

"Conform vointei exprimate de camaradul Fidel, ramasitele sale pamantesti vor fi incinerate la primele ore ale zilei de sambata", a spus Raul Castro.

De asemenea, el a precizat ca detalii ale ceremoniilor de omagiere a lui Fidel Castro vor fi facute publice. Televiziunea cubaneza nu a oferit alte detalii legate de moartea lui Castro.

Fidel Castro a condus Cuba pentru aproape jumatate de secol inainte de a preda puterea fratelui sau, Raul, in 2008. Sustinatorii sai l-au considerat ca fiind omul care a redat Cuba poporului, dar adeversarii sai l-au acuzat de reprimarea brutala a opozitiei.

Citeste si:
Cuba are prim-ministru, pentru prima data dupa 43 de ani
Cuba are prim-ministru,...

In luna aprilie a sustinut un discurs in ultima zi a Congresului Partidului Comunist, scrie BBC. El a spus ca ideile comuniste inca sunt valabile si ca poporul cubanez va fi victorios.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Primul deces al unui pacient contaminat cu COVID-19 în România
Setari Cookie-uri