Grupul britanic de distributie de apa potabila Thames Water, detinut de compania germana de electricitate RWE, a fost vandut bancii australiene Maquarie pentru suma de opt miliarde de lire sterline (11,9 miliarde de euro).

Dintre ceilalti candidati care au depus oferte de preluare, favorit era un consortiu condus de grupul de investitii al statului Qatar, Qatar Investment Authority care a depus o oferta de preluare a Thames Water impreuna cu grupul de infrastructura al bancii elvetiene UBS AG, informeaza NewsIn.

Printre celelalte grupuri care au depus oferte de preluare a Thames Water mai pot fi mentionate compania australiana de investitii in infrastructrura Alinta precum si firma omului de afaceri britanic Guy Hand, Terra Firma Capital Partners. Grupul britanic Thames Water trateaza ape provenite de la aproximativ 14 milioane de persoane si furnizeaza apa potabila pentru alte opt milioane de persoane din sudul Marii Britanii, in zona in care opereaza acest grup fiind inclus si orasul Londra.

Firma care a detinut Thames Water, grupul german de electricitate RWE, a scos la vanzare firma britanica in acelasi timp cu filiala din Statele Unite, American Water, in noiembrie 2005.