Presedintele bulgar Rumen Radev a respins marti legea anticoruptie adoptata de parlament in decembrie, afirmand ca aceasta nu ar permite o investigarea eficienta a retelelor de coruptie, relateaza Reuters.

Radev actionat la numai o zi dupa ce Bulgaria, cea mai saraca tara din UE, a preluat presedintia semestriala prin rotatie a blocului comunitar european. Este pentru prima data cand statul balcanic a preluat acest rol de cand a aderat la UE, la 1 ianuarie 2007, conform Agerpres.ro.

Bulgaria a facut progrese slabe in ceea ce priveste eliminarea coruptiei si a crimei organizate si Comisia Europeana, executivul UE, a mustrat in repetate randuri aceasta tara de la Marea Neagra pentru ca nu a urmarit in justitie si condamnat oficiali corupti, noteaza Reuters.

Potrivit Transparency International, Bulgaria este cea mai corupta tara din UE.

Masurile prevazute de legea, aprobata de parlament in urma cu doua saptamani, includ crearea unei unitati speciale anticoruptie care sa investigheze persoanele care ocupa posturi importante in stat precum si activele si conflictele de interese.

'Cred ca legea adoptata nu numai ca nu creeaza o baza legala adecvata pentru combaterea coruptiei, dar chiar va face dificila combaterea' acestui fenomen, a declarat Radev, care a castigat alegerile prezidentiale in noiembrie 2016. Presedintele Bulgariei este ales prin vot popular

Sursa foto: Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri