„Voi fi informat joi despre asta. Ma voi intalni cu ea (n.r. procurorul-sef) si cu ministrul justitiei si le voi asculta argumentele. Dar stiti pozitia Comisiei. Trebuie sa lasam independenta judiciara sa isi faca treaba. Asta este cel mai bine pentru toate statele membre”, a declarat Timmermans intr-un interviu pentru Calea Europeana.

Prim-vicepresedintele CE a facut declaratiile dupa o conferinta comuna de presa alaturi de presedintia bulgara a Consiliului UE, dupa reuniunea Consiliului Afaceri Generale, de ieri, de la Bruxelles.

Frans Timmermans se intalneste joi, 1 martie, cu Laura Codruta Kovesi si Tudorel Toader

Saptamana trecuta, purtatorul de cuvant al lui Frans Timmermans a declarat in exclusivitate pentru Calea Europeana ca prim-vicepresedintele CE urmareste cu ingrijorare ultimele vesti de la Bucuresti, dupa ce ministrul Justitiei Tudorel Toader a cerut revocarea din functie a procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Transporatorii romani vor...
Citeste si: Protest al transportatorilor la Bucuresti in fata Reprezentantei CE

„Independenta sistemului judiciar al Romaniei si capacitatea sa de a lupta eficient impotriva coruptiei reprezinta piatra de temelie a unei Romanii puternice in Uniunea Europeana. Comisia va urmari indeaproape evolutia procedurilor in curs impotriva procurorului sef al DNA. (...) In rapoartele MCV anterioare, faptul ca Directia Nationala Anticoruptie si-a mentinut parcursul in fata presiunii au fost receptate ca un semn de durabilitate”, a declarat purtatorul de cuvant al lui Timmermans.