Seful Air France-KLM: Nu avem ambitia de a pune mana pe piata italiana

Air France-KLM nu are "ambitia sa puna mana pe piata italiana" a declarat, referitor la posibila fuziune a grupului cu Alitalia, presedintele grupului franco-olandez, Jean-Cyril Spinetta, pentru postul privat de radio Europa 1. "Nu am ambitia sa pun mana pe piata italiana, nu-mi apartine. Ma intereseaza, dar nu se poate face un hold-up pe o piata", a declarat Spinetta, potrivit NewsIn.

Grupul Air France- KLM anuntase joi ca investigheaza posibilitatea unei eventuale fuziuni cu partenerul aflat in dificultate Alitalia, companie aeriana careia i-a solicitat restructurarea in prealabil. Presedintele Frantei, Jaques Chirac, a calificat, vineri, ca "de dorit" o astfel de apropiere, la iesirea de la summitul franco-italian din Toscana. Premierul italian, Romano Prodi, a avut o pozitie mai rezervata referitor la posibila fuziune intrebandu-se care sunt intentiile reale ale lui Air France.

Spinetta a mai declarat ca daca grupul pe care il conduce si Alitalia vor fuziona nu vor fi facute concedieri. "Pretul nu va fi reducerea locurilor de munca. O astfel de fuziune nu se poate face fara ca Air France- KLM sa aiba de trecut printr-o perioada grea de doi, trei sau patru ani", a avertizat Spinetta.

Presedintele grupului aerian a mai declarat ca este responsabil pentru o suta de mii de angajati si ca nu poate lua o decizie in dauna Air France-KLM. "Sunt responsabil pentru o suta de mii de salariati. Nu ii voi conduce intr-o aventura absurda. Trebuie ca o astfel de fuziune sa produca profit, nu sa saraceasca grupul Air France-KLM", a adaugat Spinetta.

Grupul franco-olandez Air France-KLM, aflat in discutii cu Alitalia, pentru o posibila fuziune, este, in 2005-2006, pe locul intai mondial ca cifra de afaceri si pe locul intai european, ca trafic, informase, joi, AFP.

Cifra de afaceri inregistrata de grupul de transport aerian in perioada 2005-2006 a fost de 21,44 miliarde de euro, in crestere cu 10,2%, comparativ cu perioada 2004-2005. Castigul net al grupului in perioada 2005-2006 a fost de 913 milioane de euro, in crestere cu 29,3%, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent.

Din punctul de vedere al numarului de pasageri transportati, Air France-KLM ocupa, cu aproape 70 de milioane de pasageri transportati, in 2005, pozitia a treia dintre companiile membre ale Asociatiei Internationale pentru Transport Aerian (IATA), dupa American Airlines si Delta Air Lines.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri