Potrivit reprezentantilor bancii factorii care au sustinut imbunatatirea rezultatelor au fost castigurile obtinute din activitatile de banca de investitii dar si din operatiunile bursiere si comisioanele bancare.

In aceeasu periaoda a anului trecut, Goldman Sachs a obtinut un profit net in valoare de 1,63 miliarde de dolari.

Analistii estimau initial ca Goldman Sachs va inregistra un profit de 6,36 dolari pe actiune in trimestrul al patrulea, in timp ce cresterea reala a fost de 6,59 dolari pe actiune.

Cotatia actiunilor Goldman Sachs a scazut cu 0,9% inainte de publicarea datelor financiare, pe fondul temerilor privind perspectivele viitoare de crestere a institutiei.

Goldman Sachs a anuntat de curand ca tinteste un nou grup de clienti: segmentul oamenilor foarte bogati din intreaga lume.

Divizia de investitii bancare s-a dovedit de succes in cadrul grupului financiar, iar rezulatele financiare spectaculoase inregistrate au contribuit substantial la cresterea profitului raportat de Goldman Sachs.

In acest moment, cei de la Goldman Sachs doresc sa investeasca acesti bani castigati in segmentul de private banking pentru persoane fizice, in contextul in care oficialii bancii au inteles cresterea sustinuta a numarului de miliardari in intreaga lume.

In ultima perioada, analistii si-au pus intrebari in ceea ce priveste statutul pe care sa il are banca. Unii specialisti afirma ca ar fi o banca de investitii, altii sustin ca vorbim de un fond de hedging, in timp ce alte persoane apreciaza ca este vorba despre o firma de investitii cu capital privat.

Indiferent de natura si statutul bancii, executivii Goldman Sachs afirma ca au planuri ambitioase pentru segmentele de piata competitive. "Ne concentram sa crestem intr-un ritm rapid in urmatorii cinci ani," a declarat Douglas Grip, reprezentant Goldman Sachs.

Expansiunea celor de la Goldman urmeaza unui proces de monitorizare atenta a segmentului de private banking din ultimele 18 luni. Compania s-a concentrat serios pentru intocmirea unui plan pentru extinderea acestui business in intreaga lume. Goldman Sachs se concentreaza pe regiunile din Europa, Orientul Mijlociu si Asia .

Private banking reprezinta un serviciu personalizat de administrare avansata a activelor in conditii de maxim confort si confidentialitate. Mai precis, serviciile de private banking ale bancilor reprezinta servicii personalizate, care includ administrarea investitiilor, dar care indreapta investitiile fie spre podusele bancii respective, fie spre serviciile de intermediere pe pietele financiare emise de acestea.