Pfizer a fost de acord sa plateasca companiei germane de biotehnologie BioNTech o suma in jur de 425 milioane dolari pentru a dezvolta un vaccin antigripal mai eficient, potrivit Reuters.

Compania privata BioNTech va primi in avans suma de 120 milioane dolari apoi pana la 305 milioane de dolari, in functie de rezultatele obtinute in vederea dezvoltarii produsului.

Compania germana a fost evaluata in ianuarie la 2,3 miliarde dolari, fiind specializata in moleculele ARN, care ajuta celulele umane sa produca proteine terapeutice sau sa stimuleze un raspuns imun.

“Vaccinurile cu ARN ofera o abordare noua pentru a codifica orice proteina sau proteine multiple si un potential de a produce vaccinuri antigripale mai eficiente si la un pret mai mic decat vaccinurile anigripale clasice”, a spus Kathrin Jansen, seful diviziei de cercetare si dezvoltare a vaccinurilor Pfizer.

Vaccinurile antigripale sunt produse in prezent din oua de pui pe baza tulpinilor virale anterioare ale gripei. Cele doua companii spera sa imbunatateasca modul de dezvoltare ale acestor vaccinuri.

Citeste si:
Un business romanesc aduce robotii virtuali in WhatsApp
Un business romanesc aduce...

Pfizer va prelua testarea asupra oamenilor si comercializarea acestor vaccinuri dupa ce compania germana va finaliza primul studiu clinic.

Compania americana Pfizer este prezenta pe piata din Romania de 25 de ani, primii ani activand cu statut de reprezentanta. In 2003 compania a devenit entitate juridica cu operatiuni comerciale, iar 5 ani mai tarziu a dobandit o licenta de distributie pentru comercializarea medicamentelor care sunt aduse in Romania. Pfizer Romania a incheiat anul 2016 cu o cifra de afaceri de 644 milioane lei, iar pentru 2017 estima o crestere de 16%.

La nivel global, Pfizer are un numar de peste 96.500 angajati, cu o prezenta in peste 125 de tari. In Romania compania are in jur de 330 de angajati in Bucuresti si Cluj-Napoca.

Citeste si:
Care sunt sandwich-urile Subway preferate de romani
Care sunt sandwich-urile...
Sursa foto: Shutterstock / Roman Tiraspolsky

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Institutul Cantacuzino nu va putea produce vaccin mai devreme de 7 - 8 ani
Setari Cookie-uri