Filiala din Europa de est a bancii UniCredit, Bank Austria Creditanstalt, va cumpara firma ruseasca de brokeraj Aton pentru care va plati 424 de milioane de dolari, a anuntat miercuri Bank Austria, informeaza NewsIn.

Bank Austria a declarat ca va achizitiona filialele Aton Broker si Aton International ce apartin Aton Capital Group, una dintre cele mai mari cinci banci de investitii din Rusia. "Franciza grupului Aton ne va intari prezenta, deja substantiala, din Rusia", a declarat seful departamentului UniCredit pentru piete si activitati bancare de investii, Willi Hemetsberger.

UniCredit detine deja 79,3% din International Moscow Bank (IMB) si a anuntat la inceputul acestei luni ca va cumpara inca o particiatie de 16% din grupul bancar rus. "impreuna cu IMB posedam acum un program puternic pentru a facilita serviciile pentru clientii din Rusia si de pe plan global", a adaugat responsabilul UniCredit.

"Este clar ca piata de brokeraj este in crestere si Bank Austria a dorit de mult timp sa patrunda pe aceasta piata", a declarat un repsonsabil al East Capital, Jyrki Talvitie. "Este normal ca Bank Austria sa cumpere grupul Aton, pentru ca acest lucru le permite sa economiseasca mult timp", a adaugat Talvitie. Pentru finalizarea acestei tranzactii este necerar acordul organelor ce reglementeaza piata.