Vice-cancelarul german Franz Muentefering a declarat ca Banca Centrala Europeana nu ar trebui sa majoreze din nou ratele dobanzii, dupa ce la inceputul lunii le-a majorat la 3,5%.
Vice-cancelarul german Franz Muentefering a declarat ca Banca Centrala Europeana nu ar trebui sa majoreze din nou ratele dobanzii, dupa ce la inceputul lunii le-a majorat la 3,5%, informeaza NewsIn.

"Chiar daca nu sunt intr-o pozitie care sa imi permita sa fac recomandari, in opinia mea, acest nivel este limita maxima", a declarat Muentefering intr-un interviu acordat revistei saptamanale germane Focus. Oficialii BCE au declarat ca Banca Centrala Europeana va monitoriza cu atentie riscurile asupra stabilitatii preturilor, mentinand posibilitatea unei majorari suplimentare a ratelor dobanzii. Muentefering, un social-democrat ce ocupa si pozitia de ministru al muncii in guvernul conservator al cancelarului Angela Merkel, a declarat ca spera ca BCE sa nu actioneze intr-un mod foarte rigid.

Oficialul german a precizat ca salariile ar trebui sa creasca avand in vedere ca perspectivele pentru economia Germaniei sunt pozitive. "Cetatenii trebuie sa aiba bani pentru ca economia interna si piata fortei de munca fie impulsionate", a adaugat Muentefering. Sindicatele germane fac presiuni pentru salarii mai mari precum la discutiile programate, in prima jumatate a anului 2007, privind principalele sectoare ale economiei, precum ingineria si industiile produselor chimice.

Presedintele BCE, Jean-Claude Trichet declarase in cursul saptamanii trecute ca majorarea cu 3% a taxei pe valoarea adaugata in Germania, la inceputul anului viitor, nu va afecta serios economia zonei euro.Presedintele BCE s-a declarat multumit de reusita Germaniei de a reduce in cursul acestui an a deficitul bugetar sub pragul permis de Uniunea Europeana, de 3% din produslui intern brut si a facut apel la restul statelor membre UE sa continue reformele structurale.

Acesta a mai cerut bancilor de stat din Germania sa se deschida si mai mult concurentei, precizand ca acest lucru este atat in interesul Germaniei cat si al intregii Europe. Banca Centrala Europeana a decis la inceputul luni decembrie majorarea ratelor dobanzii pana la nivelul de 3,5%, cel mai inalt nivel atins in ultimii cinci ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri