Biserica Anglicana a realizat un parteneriat cu procesatorul de plati SumUp pentru a testa o “cutie digitala a milei”, care va permite enoriasilor sa doneze bani cu ajutorul cardului, nu doar cu numerar, scrie Finextra.com.

Cutia milei este echipata cu un cititor de carduri SumUp si cu un smartphone care va trece prin mainile credinciosilor care vor sa doneze cu ajutorul cardurilor contactless, sau prin intermediul altor servicii de plata precum Apple Pay sau Google Pay.

Dispozitivul bisericesc va permite enoriasilor sa aleaga una dintre cele patru valori (presetate de catre biserica) ale donatiilor.

Reprezentantii SumUp spun ca au primit reactii pozitive din partea parohiilor care au testat deja noua cutie a milei, valoarea donatiilor dublandu-se. Firma vrea acum sa puna la dispozitie dispozitivul bisericilor din Anglia si Tara Galilor.

“In ultimii ani, am observat ca tot mai multi tineri participa la slujbele bisericii Christchurch East Greenwich, precum si grupuri de turisti tineri. Acesta noua generatie de enoriasi nu obisnuieste sa foloseasca ‘marunt’ atat de des.

Citeste si:
ING vs BT in "cursa" Apple Pay: cum aratau cifrele la ora 18:00
ING vs BT in "cursa" Apple...

Reverend Margaret Cave, Vicar of Christ Church East Greenwich, says: "We’ve seen a younger crowd flocking to Christchurch East Greenwich over the past few years, with our morning meetings for parents and babies, as well as various youth groups trips. Comunitatea noastra apreciaza faptul ca suntem in pas cu tehnologia moderna”, a declarat preotul Margaret Cave, reprezentant al bisericii din East Greenwich.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Clujenii pot sa plateasca contactless transportul in comun