Oficiul National de Statistica din Marea Britanie (Office of National Statistics) a publicat pe pagina sa electronica un "calculator personal pentru inflatie", instrument care permite fiecarui cetatean sa-si calculeze evolutia cheltuielilor cu datele oficiale privinf inflatia.

Oficiul National de Statistica din Marea Britanie (ONS) vrea sa ii ajute pe cetatenii britanici sa inteleaga de ce "propria lor perceptie asupra inflatiei nu corespunde cifrelor nationale", care par in general mai mici, informeaza NewsIn.

ONS subliniaza ca pretul bunurilor curente, cum ar fi produsele alimentare, sunt cele care antreneaza cea mai mare crestere a costurilor, spre deosebire a preturilor produselor informatice, de exemplu. ONS explica faptul ca "observarea mai frecventa a cresterilor mari de pret decat scaderea poate conduce la ideea ca inflatia ar fi mai mare decat arata cifrele oficiale".

ONS subliniaza si faptul ca inflatia va avea o semnificatie diferita pentru fiecare persoana. Astfel, o familie care cheltuie majoritatea veniturilor pentru costurile locuintei va avea mult de suferit intre noiembrie 2005 si noiembrie 2006, prin cresterea costurilor incalzirii cu 33,6% si respectiv a rambursarii imprumuturilor imobiliare cu 13,2%.

ONS publica si un prim numar al unei reviste lunare de economie si evolutie actuala a pietei muncii care va rezuma de o maniera accesibila datele macroeconomice publicare in cursul lunii. Aceste initiative apar in timp ce economistii anticipeaza ca ONS va anunta marti o inflatie anuala de peste 3%, pentru luna decembrie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Italienii pot ieși din casă doar pentru trei motive
Setari Cookie-uri