Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, joi, ca doi romani si-au pierdut viata in urma furtunilor din Halkidiki, Grecia, in timp ce un al treilea roman a fost ranit, fiind dus la un spital din zona. Cane Corso

MAE a transmis ca reprezentantii oficiului consular au facut demersuri pe langa autoritatile locale pentru informatii suplimentare cu privire la identitatea persoanelor decedate, circumstantele producerii incidentului, identitatea si starea de sanatate a persoanei ranite.

Institutia precizeaza ca la acest moment, din cauza conditiilor meteo si a unor defectiuni la reteaua de alimentare cu energie electrica in zona, comunicarea cu autoritatile locale se desfasoara cu dificultate. O echipa consulara s-a deplasat in zona pentru a obtine mai multe informatii cu privire la acest incident si pentru a acorda asistenta consulara.

"Consulatul General al Romaniei la Salonic monitorizeaza cu prioritate situatia si mentine legatura cu autoritatile locale, cu cetateanul roman care este internat, fiind pregatit sa acorde asistenta consulara, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neinsufletite si eliberarea certificatelor de deces pentru cei doi cetateni romani", a transmis MAE.

Citeste si:
INS: Rata somajului in Romania a ajuns la 3,9% in septembrie
INS: Rata somajului in...

Foto: Facebook/Forecast Weather Greece

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Potrivit Reuters, si doi cetateni cehi in varsta au fost ucisi dupa ce o rafala de vant a maturat rulota in care se aflau, scrie Agerpres. Alte doua persoane, de nationalitate rusa, un barbat si un baiat, si-au pierdut viata dupa ce un copac s-a prabusit langa un hotel din orasul Potidea.

Citeste si:
Lobby politic pentru atragerea Volkswagen in Romania
PSD sustine ca face eforturi...

Conform estimarilor unui centru medical, intre 60 si 70 de persoane au primit ingrijiri pentru ranile suferite, majoritatea fracturi.

Sursa foto: Facebook / Forecast Weather Greece

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
UE a produs anul trecut lumanari in valoare de 1,638 mld. euro