Deutsche Bank a anuntat ca vrea sa mareasca dividendele pe 2006 cu 60%, peste asteptarile pietei, ceea ce a determinat cresterea cotatiei actiunilor bancii germane.
Deutsche Bank a spus ca se asteapta sa le plateasca actionarilor cate 4 euro/actiune. Previziunile medii ale unui sondaj al analistilor efectuat de Reuters au indicat o valoare a dividendelor de 3,55 euro/actiune. Dividendele Deutsche Bank pentru 2005 au fost de 2,50 euro/actiune.

Actiunile Deutsche Bank s-au tranzactionat in crestere cu 1%, la valoarea de 108,50 euro, pana la 18:09, ora Romaniei. Ritmul de apreciere a actiunilor Deutsche Bank a fost mai accelerat decat cel al indicelui DJ Stoxx pentru actiunile europene din sectorul bancar, care a scazut cu 0,3%, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Intr-o declaratie facuta dupa intrunirea consiliului de supraveghere al Deutsche Bank, cea mai mare institutie bancara din Germania a spus ca va propune, la reuniunea anuala din data de 24 mai, cresterea dividendelor date actionarilor. Deutsche Bank va prezenta joi rezultatele sale pentru trimestrul al patrulea 2006.

Estimarile analistilor spun ca Deutsche Bank va anunta un profit net de 5,58 miliarde euro (7,22 miliarde dolari) in 2006, in crestere cu 58% fata de 2005, potrivit unui sondaj Reuters. Banca a confirmat si ca actualul sef al personalului, Tessen Von Heyderbreck, va parasi boardul Deutsche Bank, dupa reuniunea anuala.

Responsabilitatile lui Von Heydebreck vor fi impartite intre ceilalti membri ai boardului. Hermann-Josef Lamberti va prelua responsabilitatile conducerii departamentului de resurse umane, directorul general Josef Ackermann va prelua responsabilitatile sociale ale corporatiei, iar Hugo Baenziger se va ocupa de problemele juridice. Activitatile de audit vor fi preluate de Anthony di Torio. O sursa apropiata bancii a spus ca Von Heydebreck, in varsta de 62 de ani, iese la pensie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri