Aproape 500.000 de romani au depus cereri pana la sfarsitul lunii ianuarie pentru a trai si a lucra in Regatul Unit dupa Brexit.

Ambasada Romaniei la Londra informeaza joi pe pagina sa de Facebook ca, pana la la 31 ianuarie anul acesta, 498 700 de romani au aplicat pentru statutul de rezident in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord in cadrul sistemului de inregistrare EU Settlement Scheme (EUSS) pus de autoritatile britanice la dispozitia cetatenilor europeni care doresc sa continue sa locuiasca in Regatul Unit si dupa 31 decembrie 2020, scrie Agerpres.

Fata de datele comunicate anterior de Home Office, valabile pentru finalul anului 2019, se constata o crestere a numarului de aplicatii trimise in luna ianuarie a.c. de catre cetatenii romani (63.000), precizeaza ambasada.

In total, in cadrul EU Settlement Scheme au fost inregistrate 3.107.900 de cereri depuse de cetateni europeni, din care 2.730.200 au fost deja validate, dintre acestea 58% fiind aplicatii pentru #SettledStatus si 41% #PreSettledStatus.

Potrivit schemei de inregistrare a statutului, cetatenii UE care traiesc continuu in Regatul Unit timp de cinci ani pot primi statutul de rezident permanent, in baza caruia beneficiaza de aceleasi drepturi de a munci si a studia si acces la sistemul de ajutoare sociale la fel ca inainte de iesirea Regatului Unit din UE. De asemenea, persoanele eligibile pot solicita obtinerea cetateniei Regatului Unit.

Sursa foto: Delpixel, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri