Ambasadoarea Franţei în România, Michele Ramis, a afirmat că în perioade de incertitudine, precum cele prin care trecem de câteva luni, este esenţial să dăm dovadă de responsabilitate şi să ne protejăm, dar şi să ne adaptăm şi să inovăm.

"Dificultatea cu care ne confruntăm este incertitudinea, lipsa de vizibilitate asupra evoluţiei epidemiei şi suntem datori să ştim să gestionăm acest lucru cu calm. În perioade de incertitudine precum cele prin care trecem de câteva luni, este esenţial să dăm dovadă de responsabilitate şi să ne protejăm, dar şi să ne adaptăm şi să inovăm. Şi exact asta încercăm să facem cu lansarea ciclului 'Elvire Popesco în aer liber', care propune proiecţii de film în fiecare seară începând cu 13 iunie. Încă nu avem dreptul să redeschidem cinematograful Elvire Popesco, dar vă primim cu bucurie în curtea Institutului, alături de terasa Bistro Social, într-un cadru convivial şi sigur", a spus diplomatul francez, care a participat la proiecţia unui film în grădina cinematografului Elvire Popesco, potrivit Agerpres.

Ea a mărturisit că manifestarea reprezintă primul său eveniment public de după sfârşitul perioadei de izolare şi a făcut un apel la respectarea "cu stricteţe a regulilor sanitare" pentru "evitarea unui nou vârf epidemiologic".

"În numele Ambasadei Franţei în România şi al Institutului Francez, sunt foarte bucuroasă să vă urez bun venit la această seară de cinema în aer liber. Sunt şi mai încântată să fiu alături de dumneavoastră în această seară, deoarece acesta este primul meu eveniment public de după sfârşitul perioadei de izolare. Mă bucur să vă regăsesc aici, dovadă că apetitul pentru cultură şi pentru Franţa nu a scăzut din cauza izolării şi a crizei sanitare, ci dimpotrivă. În aceste lungi săptămâni de distanţare socială, chiar dacă evenimentele online au compensat lipsa de spectacole 'reale', am ratat aceste întâlniri de grup şi emoţiile pe care le-am fi putut împărtăşi. Este timpul să le regăsim, respectând cu stricteţe regulile sanitare", a spus Michele Ramis.

Evitarea unui nou vârf epidemiologic este o prioritate absolută şi ţine de responsabilitatea noastră comună

Ambasadoarea şi-a exprimat satisfacţia pentru prezenţa publicului bucureştean la Elvire Popesco, ceea ce a făcut ca anul trecut această sală de cinema să fie "cel mai frecventat cinema cu un singur ecran din România" şi să se situeze "pe primul loc în reţeaua mondială a Institutelor Franceze".

"Suntem bucuroşi să remarcăm că, în pofida vremii destul de capricioase, propunerea noastră a cunoscut un real succes printre cinefilii bucureşteni. Aş dori, de asemenea, să mulţumesc acestui public, care a făcut ca cinematograful nostru, în 2019, pentru al doilea an consecutiv, să fie cel mai frecventat cinema cu un singur ecran din România, cu peste 75.000 de spectatori. Astfel, cinematograful nostru este pe primul loc în reţeaua mondială a Institutelor Franceze, surclasându-le pe cele de la Berlin şi de la Londra", a arătat ambasadoarea.

Ramis a recomandat filmul "Perdrix", prezentat vineri în premieră într-o proiecţie publică în România, ca fiind "o comedie romantică, aşa cum o descrie chiar regizorul său, Erwan Le Duc".

"Este un film de debut, un film nostim, amuzant, care ne face să reconsiderăm ideile preconcepute despre cum ar trebui să ne trăim viaţa. Filmul a fost prezentat anul trecut la 'Quinzaine des réalisateurs' la Festivalul de la Cannes, iar în această seară veţi participa la prima sa proiecţie publică din România. Vă invit să descoperiţi şi restul programului de proiecţii în aer liber din această lună, alcătuit în întregime din filme franceze, care îşi propune să arate bogăţia şi diversitatea filmului francez de autor: de la mari maeştri precum Jean-Luc Godard, Louis Malle sau Éric Rohmer, la regizorii generaţiei de astăzi", a mai spus diplomatul francez.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri