Grupul financiar Credit Suisse considera ca materiile prime ar putea fi surpriza bursiera a anului, sustinuta de o crestere economica a lumii mai robusta fata de estimarile medii din piata, spune strategul pentru afaceri de managementul activelor de la Credit Suisse, Philipp Vorndran.

"Materiile prime vor mai arata volatilitate. Totusi, multe materii prime usoare au o tendinta puternica de crestere, care credem ca se va manifesta in 2007, in contextul accelerarii cresterii economice a lumii, in timp ce energia si metalele nepretioase fluctueaza intr-un culoar larg de tranzactionare", a aratat Vorndran, potrivit NewsIn.

Strategul de la Credit Suisse a observat ca indicii materiilor prime de baza au pierdut toate castigurile inregistrate de la inceputul lui octombrie 2006, deoarece au scazut preturile energiei, din cauza reducerii pozitiilor speculative si a vremii blande care micsorat cererea de combustibil termic, deci consumul de petrol.

Vorndran a adaugat ca energia si-a pierdut atractivitatea pentru investitori, fapt care a scazut semnificativ cererea. "Totusi, reaparitia tensiunilor politice si posibila dezamagire legata de cresterea productiei de petrol in tarile care nu sunt membre ale Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol ar putea relansa sentimentul investitorilor", a mai spus Philipp Vorndran.

Vorndran a observat ca regiunea care alimenteaza cererea de materii prime, cum ar fi cuprul, nu este piata americana, ci Asia si a spus ca scenariul unei aterizari usoare a economiilor americane si asiatice este foarte improbabil, in aceste piete manifestandu-se deja primele semne ale reluarii cererii de cupru.

"Majoritatea celorlalte materii prime fie au crescut, fie au stagnat la bursa. Materiile prime usoare au avut o evolutie buna, iar metalele industriale, cu exceptia cuprului, au stagnat, in timp ce cotatia metalelor pretioase a crescut", a mai spus strategul pentru afaceri de manageemntul activelor de la Credit Suisse.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri