Politizarea dezbaterii despre pericolul și riscurile extinderii noului coronavirus (COVID-19) îi face pe cetățeni să ignore avertismentele medicilor și ale specialiștilor, pandemia ajungând astfel la un al doilea val în prezent, consideră Hilary Fairbrother, medic la urgențe și profesor la McGovern Medical School din Houston.

„Politizarea științei și a medicinei este unul dintre motivele pentru care noi, în SUA, simțim efectele coronavirus mult mai puternic decât în alte țări. Oamenii întră și citesc diverse mesaje online și devin confuzi. Dacă ai întrebări despre sănătate ta, despre știință, întreabă un doctor, un om de știință, nu vă mai duceți la politicieni pentru știri din domeniul științei. Suntem frustrați în breasla noastră de această situație”, a declarat ea, într-un interviu acordat MSNBC.

Și în România, Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a sublinat recent că autoritățile au pierdut o parte din populație din cauza mesajelor susținute care pun la îndoială orice decizie luată, unele fiind chiar strict pe partea de sănătate.

SUA este ţara cea mai afectată de COVID-19, cu 128.451 de decese din peste 2,6 milioane de cazuri confirmate, potrivit datelor de luni.

Din cauza creşterii din nou a numărului de contaminări, unele state americane au fost nevoite să facă o pauză în procesul de relaxare a măsurilor de izolare.

Guvernatorul Californiei a ordonat astfel duminică închiderea barurilor din Los Angeles şi din alte şase comitate din acest stat de pe coasta de vest, posibil nou epicentru al pandemiei în SUA.

„Pe măsură ce în luna mai au fost adoptate măsuri de relaxare în SUA, au existat tot mai multe evenimente în care grupuri mari de persoane s-au adunat, fără a ține cont de măsurile de distanțare socială și fără a purta măști. Combinarea redeschiderii cu nepurtarea măștii a dus la extinderea necontrolată a bolii, iar acum avem două săptămâni de creștere a numărului de spitalizări”, a mai declarat Hilary Fairbrother.

Citiți și România, cu pași mari spre valul 2 COVID-19. Cinci grafice care arată situația

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri