Oamenii de afaceri din provincia Veneto sunt nemulțumiți și, în același timp, îngrijorați, după ce ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a anunţat, la sfârșitul săptămânii trecute, instituirea carantinei de 2 săptămâni pentru toate persoanele care ajung din România și Bulgaria, scrie Digi24.

Se vorbea de asta de câteva zile, dar viteza cu care a fost emis ordinul ne-a surprins”, a declarat Mario Moretti Polegato, om de afaceri italian și consul general onorific al României la Treviso.

El spune că măsura va afecta foarte multe întreprinderi mici și mijlocii din regiunea Veneto, din diverse domenii de activitate, pornind de la agricultură și până la modă, servicii, turism, prelucrarea metalelor și alte domenii din industrie.

Mario Moretti Polegato spune că măsura este un inconvenient nu numai pentru cei care se bazează pe muncitorii sezonieri, ci și pentru afacerile care depind de materiile prime care provin din România și Bulgaria.

„Pentru multe companii această situație poate deveni problematică situaţia și se poate ajunge până la stoparea producției”, a mai spus Mario Moretti Polegato.

Omul de afaceri mai spune că și turismul va fi extrem de afectat: „În mod normal, turismul poate conta pe prezența multor români înstăriți care vin pe litoralul nostru sau la Veneția”.

Un alt domeniu grav afectat va fi cel viticol, care s-a bazat întotdeauna pe forța de muncă din Est.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri