China este patria urșilor panda, iar autoritățile chineze sunt extrem de preocupate de supraviețuirea acestei specii de animale îndrăgite în întreaga lume, nu numai în China.

Toate exemplarele de panda uriaș - așa cum sunt denumiți, pentru că mai există o specie de „panda roșu” - din întreaga lume aparțin Chinei. Statele care îi au în custodie îi pot „găzdui”, dar doar cu acordul guvernului chinez.

Totodată, oficialii chinezi stau cu ochii și pe populația de urși panda din sălbăticie, iar conform acestora numărul lor a depășit pragul de 1.800 de exemplare. În aceste condiții, simpaticii urși nu se mai află pe lista speciilor aflate pe care de dispariție, relatează BBC.

În China, urșii panda sunt considerați o comoară națională, iar de-a lungul timpului a donat exemplare unor țări cu scopul de a îmbunătății relațiile diplomatice. În 2018, doi panda uriași au fost donați Rusiei, iar prezentarea simpaticilor animale a avut loc în prezența președintelui chinez Xi Jinping, care a fost însoțit de președintele rus Vladimir Putin.

Urșii panda nu mai erau clasificați ca fiind pe care de dispariție de către Uniunea Internațională de Conservare a Naturii încă din 2016, fiind trecuți pe lista speciilor vulnerabile, iar verdictul dat de autoritățile chineze validează considerațiile forului internațional.

Sursa foto: Voice of America

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri