Câinii antrenați pot descoperi până la 90% din cazurile pozitive de coronavirus, inclusiv dintre cele asimptomatice, potrivit celui mai recent raport al oamenilor de știință. Prin urmare, Massachusetts va folosi câinii pentru a depista cazurile pozitive de COVID, așa cum pot depista drogurile sau instrumentele explozive.

Secția Șerifului din Bristol a anunțat că a format echipa care va ajuta la depistarea cazurilor de coronavirus, menționând că este primul stat care aplică această metodă, scrie nypost.com.

Așa cum pot identifica drogurile și armele, cei doi câini ai Secției Șerifului vor putea arăta potențialii oameni infectați. Polițiștii își motivează alegerea ținând cont de răspândirea noii variante de COVID în contextul măsurilor de relaxare. Aceștia sunt de părere că ar putea evita sau măcar diminua intensitatea unui următor val de infectări.

Sursa Foto: Bristol County Sheriff's Office/ Facebook

Cei doi câini ai secției, Huntah și Duke, au trecut toate probele pe 14 iulie.

Programul de identificare a infecțiilor cu COVID au fost dezvoltate de Institutul de Cercetare de la Universitatea Internațională Florida (Florida International University’s International Forensic Research Institute), folosind aceeași metodă ca la depistarea cadavrelor. Ca parte a trainingului, oamenii de știință au folosit măști de protecție ale pacienților infectați, pe care le-au tratat, astfel încât partea contagioasă să dispară.

În plus, școala a folosit câinii pentru a depista coronavirusul în campus.

De asemenea, câinii pot identifica și varianta Delta, cea mai recentă îngrijorare a cadrelor medicale.

În următoarele luni, Huntah și Duke vor fi antrenați să caute și persoanele dispărute.

Sursa foto: Bristol County Sheriff's Office/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri