Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse (MFTES) a lansat în dezbatere publică mai multe proiecte de lege care prevăd acordarea de ajutoare financiare pentru copii și pentru mame.

Ajutor de la stat pentru tratamentele stomatologice ale copiilor

Primul proiect de lege pus în dezbatere publică are în vedere acordarea de fonduri care să acopere cheltuielile copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani cu investigațiile, tratamentele și consultațiile stomatologice. Concret, este vorba despre suma de 1.500 de lei care s-ar putea acorda lunar (deși există anumite confuzii legate de frecvența acordării) copiilor cu cetățenie română, ce provin din familii unde veniturile nu depășesc 8.000 de lei pe lună.

Prin programul „Un copil, un zâmbet”,inițiat de MFTES se va putea acorda un ajutor financiar unui număr de 10.000 de copii, în 2023.

Ajutor de la stat pentru femeile însărcinate

Al doilea proiect de lege pus în dezbatere publică are în vedere acordarea de ajutoare financiare pentru femeile însărcinate în a zecea lună de sarcină. Ar fi vorba despre un ajutor de 2.500 de lei, oferit în două tranșe pe care femeile îl pot folosi pentru a-și plăti cheltuielile cu diferite investigații medicale nedecontate de sistemul de sistemul de asigurări de sănătate. Acesta se acordă sub formă de vouchere pe suport electronic de plată (card).

Ajutor de la stat pentru after-school

Al treilea proiecte de lege vizează acordarea unui ajutor de 1500 de lei pentru acoperirea cheltuielilor privind contractarea unor servicii de tip after-school. Acesta s-ar putea acorda pentru copiii cu vârste de până în 11 ani, care provin din familii cu venituri maxime de 8.000 de lei pe lună ce nu primesc alte ajutoare de la bugetul de stat.

Mai multe detalii despre proiectele de lege puse în dezbatere de Ministerul Familiei și Egalității de Șanse pot fi regăsite AICI.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri