Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko şi cancelarul german Angela Merkel au avut o convorbire telefonică privind criza migraţiei la graniţa poloneză, în timp ce Bruxelles-ul acuză Minsk-ul că a orchestrat această criză.

Această convorbire telefonică, prima dintre Lukaşenko şi un lider european de la reprimarea unei mişcări de protest după realegerea sa contestată în august 2020, a durat aproximativ 50 de minute, fără a fi furnizate informații suplimentare, potrivit Agerpres.ro.

Această convorbire telefonică survine în timp ce miniştrii de externe din Uniunea Europeană au convenit asupra aplicării unor noi sancţiuni împotriva Belarusului, în contextul crizei migraţiei.

Circa 4.000 de migranţi sunt blocaţi în păduri, la frontiera Belarusului cu Polonia. Cei mai mulţi provin din Irak şi Afganistan. UE acuză regimul de la Minsk că forţează migranţii să intre pe teritoriul Uniunii, ca reacţie la sancţiunile anterioare impuse după realegerea contestată de anul trecut a preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri