Mai multe companii feroviare europene, conduse de grupul german Deutsche Bahn si cel francez SNCF, vor sa lanseze o alianta comerciala pentru a concura cu grupuriale aviatice low-cost, au afirmat purtatorii de cuvant ale acestor companii, citati luni de cotidianul Handelsblatt, informeaza NewsIn.

"Acest concept ne va permite sa castigam cote de piata", a declarat un purtator de cuvant al cailor ferate austriece. "Companiile aeriene low-cost lasa impresia ca sunt mai rapide si mai ieftine. Noi dorim sa contrazicem aceasta impresie", a afirmat purtatorul de cuvant al cailor ferate elvetiene.

Aceasta alianta, imitand modelul marilor companii aeriene, va reuni companiile feroviere germane, franceze, elvetiene, olandeze, austriace, precum si grupul britanic Eurostar si societatea Thalys.

Conform cotidianului german Handelsblatt, lansarea acestei aliante, denumita momentan Railteam, este prevazuta pentru luna decembrie, simultan cu lansarea legaturilor de mare viteza intre Franta si Germania, cu ajutorul trenurilor TGV si ICE. Urmand modelul companiilor de aviatie, aceasta alianta feroviara va crea sisteme de fidelizare ale clientilor, oferind avantaje celor ce calatoresc frecvent.

Potrivit cotidianului german, se mai doreste si ameliorarea corespondentelor internationale, crearea unor oferte comerciale precum si dezvoltarea legaturilor de mare viteza astfel incat acestea sa produca profit.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
În Malaezia, un minister a recomandat femeilor să nu își cicălească soții
Setari Cookie-uri