Tânărul de 19 ani care în urmă cu o lună spiona avionul privat al miliardarului Elon Musk îi are în vedere acum pe oligarhii ruși, dar fiind contextul de conflict creat de invazia Rusiei în Ucraina, începută pe 25 februarie.

Jack Sweeney, un adolescent din Florida spionează acum avioanele private ale oligarhilor ruși, dar și cele ale lui Vladimir Putin, potrivit paginilor sale de Twitter, create special pentru acest lucru: @RUOligarchJets și @Putinjet, scrie CNN.

Practic tehnologia folosită de tânărul din SUA folosește roboți care monitorizează datele de trafic aerian.

Cele două profiluri care au strâns aproape 300.000 de urmăritori oferă actualizări aproape live ale mișcărilor avioanelor private, împreună cu imagini cu hărțile care le localizează.

Sweeney a declarat pentru Wall Street Journal că oamenii i-au spus de mult să înceapă astfel de conturi de Twitter, iar aceste solicitări s-au intensificat după ce sancțiunile i-au vizat pe cei mai bogați din Rusia.

Oligarhii Rusiei se confruntă cu un adevărat haos economic acasă, fiind pedepsiți de Occident după ce președintele Vladimir Putin a ordonat trupelor sale să intre în Ucraina. Statele Unite și aliații săi au răspuns sancționând persoanele bogate care sunt aproape de Kremlin.

Jack Sweeney a urmărit și avioanele lui Elon Musk, Bill Gates și Jeff Bezos

Din vara anului 2020, contul de Twitter „Elon Musk’s Jet” care arată mișcările avionului privat al lui Musk, folosind roboți care monitorizează datele de trafic aerian, este urmărit.

Sweeney, care studiază tehnologia informației, a creat 15 roboți Twitter care urmăresc avioanele private ale miliardarilor din tehnologie, inclusiv Bill Gates și Jeff Bezos. Însă contul care urmărește avionul lui Musk este de departe cel mai popular, cu peste 354.000 de urmăritori.

Sursa foto: Twitter / Russian VIP & Putin Jets

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri