Coca-Cola Enterprises a obtinut un profit usor scazut in primul trimestru al acestui an, fata de perioada echivalenta a anului trecut, deoarece compania a trebuit sa plateasca mai mult pentru cutiile din aluminiu, pentru siropul de fructoza si a avut costuri ridicate de restructurare.

Compania isi pastreaza previziunile anuale si estimeaza ca afacerea se va confrunta "cu dificultati semnificative" in restul anului, informeaza NewsIn, citand Reuters. Profitul pentru primul trimestru a fost de 15 milioane de dolari, respectiv de trei centi pe actiune, fata de 16 milioane si tot trei centi pe actiune in aceeasi perioada din 2006.

Coke Enterprises, din care Coca-Cola detine 35%, a anuntat ca veniturile au crescut cu 5,4%, pana la 4,57 miliarde de dolari, peste estimarile medii ale analistilor de 4,54 miliarde.

In termeni de volum, vanzarile au scazut cu 2%. Coca-Cola a insistat pentru imbunatatirea, de catre Coke, a liniei de bauturi neacidulate, deoarece consumatorii nord-americani au devenit mai interesati de produsele sanatoase.Compania a mai apreciat ca, in America de Nord, conditiile sunt inca dificile. Costurile pe unitate, mai mari cu 7,5% in SUA au fost ocazionate de cresterea pretului la aluminiu si indulcitori.

Coke Enterprises isi mentin previziunile facute in februarie, potrivit carora veniturile pe actiune vor scadea, in 2007, cu 5% pana la 10%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
În Austria și cărțile returnate la bibliotecă intră în carantină
Setari Cookie-uri