Profitul net inregistrat de grupul bancar elvetian Credit Suisse in primul trimestru al 2007 a crescut cu 5%, a anuntat miercuri a noua banca a Europei, depasind asteptarile pietei datorita veniturilor substantiale inregistrate de banca sa de investitii.

Influxurile nete de noi sume de bani in cadrul diviziei de administrare a averilor a Credit Suisse - care deserveste persoanele foarte bogate - au atins nivelul de 15,2 miliarde franci elvetieni, confirmand asteptarile pietei si ridicand nivelul activelor aflate sub administrarea grupului elvetian la 1,55 mii de miliarde franci (1,283 mii de miliarde dolari).

Banca a precizat ca este optimista in ceea ce priveste activitatea sa pe termen lung insa s-a declarat prudenta privind perspectivele pe termen scurt, precizand ca pietele ar putea totusi suferi de pe urma anumitor probleme.

"Credit Suisse crede ca eventualele corectii ale pietei nu pot fi excluse in totalitate in lunile ce vor urma, preconizand o majorare a volatilitatii pietei", a declarat grupul bancar intr-un comunicat.

Veniturile nete ale bancii de investitii au crescut cu 14% in primul trimestru al 2007.

Profitul net al grupului elvetian s-a ridicat la 2,729 miliarde franci (2,24 miliarde dolari), depasind media de 2,5 miliarde dolari estimata pentru Reuters de un grup de 18 analisti precum si rezultatul obtinut in aceeasi perioada a anului trecut, de 2,6 miliarde franci.

Piata va monitoriza si activitatea noului director executiv al CS, Brady Dougan, care va prelua aceasta pozitie dupa ce a condus cu succes divizia bancara de investitii, pentru semne legate de o eventuala schimbare a strategiei bancii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
RECORD: În Wuhan au fost efectuate 6,5 milioane de teste în 9 zile
Setari Cookie-uri