Echipele de salvare ucrainene au descoperit 26 de cadavre sub dărâmăturile a două blocuri bombardate la Borodianka, la nord-vest de Kiev, a anunţat joi procurorul general ucrainean Irina Venediktova,

Este "oraşul cel mai distrus din regiunea" capitalei, a subliniat ea pe Facebook, potrivit AFP, scrie Agerpres.

"Numai de sub dărâmăturile a două blocuri bombardate, au fost extrase 26 de corpuri", a spus Irina Venediktova, adăugând că "este greu de prezis câţi morţi sunt" în total la Borodianka.

"Doar populaţia civilă a fost vizată: nu există niciun sit militar" în această localitate recent preluată de forţele ucrainene după retragerea trupelor ruse din regiunea Kiev, a continuat procurorul general.

Descoperirile macabre se înmulţesc în mai multe oraşe mici din această zonă devastată de lupte.

Ucraina şi ţările occidentale au acuzat armata rusă de "crime de război" după ce descoperirea a zeci de cadavre, aparent ale unor civili frecvent ucişi prin împuşcare, au fost găsite pe străzile din Bucea, tot la nord-vest de Kiev.

Armata rusă a pătruns la 27 februarie - la trei zile după declanşarea invaziei Ucrainei - în Bucea, şi a rămas acolo timp de o lună.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri