Cehii au afișat pe clădirea Ministerului de Interne un banner uriaș în care președintele rus, Vladimir Putin, este reprezentat într-un sac de morgă, încadrat de steagurile Ucrainei și Cehiei.

Imaginea a fost distribuit pe Twitter de prim-vicepremierul și MInistrul de Interne al Republicii Cehe, Vit Rakusan, care a trasmis un mesaj prin care se înțelege că rușii sunt inamicii libertății, iar ucrainenii se sacrifică pentru a asigura libertatea în Europa.â

„Știm cine este prietenul nostru, cel care sângerează inclusiv pentru libertatea noastră. De asemenea, știm și cine este inamicul nostru și nu-l vom lăsa să ne fure conceptul de patriotism ori ce este al nostru”, a scris în postarea sa Vit Rakusan.

Mesajul transmis de oficialul ceh vine în aceeași zi în care Vladimir Putin a primit critici și din partea oficialilor Comisiei Europene, care a minimalizat credibilitatea declaraţiilor preşedintelui rus Vladimir Putin, potrivit căruia lumea trece prin cei mai periculoşi ani de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, apreciind că, în gura lui, "adevărul este fals, iar falsul este adevăr", relatează EFE, preluat de Agerpres.

"Pentru mine, discursul lui Putin nu este decât ceva «orwellian»", a declarat purtătoarea de cuvânt a Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE), Nabila Massrali, în cursul conferinţei de presă zilnice la Comisia Europeană, în care s-a referit la faptul că în declaraţiile liderului rus "ceea ce pare eronat este corect, iar ceea ce afirmă că este corect este eronat; adevărul este fals, iar falsul este adevăr".

Nabila Massrali a răspuns astfel atunci când a fost întrebată despre discursul lui Putin de joi în care a afirmat că lumea se confruntă cu "cel mai periculos şi mai imprevizibil" deceniu de la al Doilea Război Mondial.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri