Elon Musk a vândut acțiuni în valoare de cel puțin 3,95 miliarde de dolari la compania sa de mașini electrice Tesla, după ce a încheiat achiziția Twitter, în urma unei tranzacții care a costat 44 mld. dolari.

Astfel, Musk a vândut 19,5 milioane de acțiuni Tesla, potrivit raportărilor făcute publice de Securities and Exchange Commission (SEC) și citate de CNBC.

Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de aproape 22 de miliarde de dolari în 2021, un an în care acțiunile au crescut cu peste 50%. În 2022, el a vândut acțiuni în valoare de peste 8 miliarde de dolari în aprilie și aproximativ 7 miliarde de dolari în august.

Pe lângă faptul că și-a investit miliarde din propriul capital pentru cumpăra Twitter, CEO-ul Tesla s-a bazat pe parteneri, inclusiv pe investitorii privați precum fostul CEO al Twitter - Jack Dorsey și prințul Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz al Arabiei Saudite, să finanțeze afacerea sau să-și transfere acțiunile existente în holdingul lui pentru Twitter.

Senatorul american Chris Murphy a cerut o investigație cu privire la implicațiile pentru securitatea națională pe care poate avea deținerea Arabiei Saudite în Twitter, în urma acordului privat al lui Musk.

Pe 9 august, Musk le-a spus fanilor că a terminat de vândut acțiuni Tesla pentru a finanța o posibilă achiziție de Twitter.

Sursa foto: Shutterstock / FellowNeko

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri